Uusissa ulko-ovissa naarmuja, Helsinki

Kaksikerroksiset rivitalot olivat juuri luovutettu asukkaille ja ensimmäiset jälkitakuutarkastukset oli saatu päätökseen kun todettiin että kaikki ulko-ovet ovat naarmuuntuneet rakennusaikana vaihdettavaan kuntoon. Ovia oli yhtiössä 26kpl joista jokaisessa oli enemmän tai vähemmän rakennusaikaisia naarmuja tai kolhuja. Urakoitsijalla oli tässä vaiheessa kaksi vaihtoehtoa, joko hankkia uudet paloluokitellut ulko-ovet tai maalauttaa ovet.

Maalaaminen sinänsä onnituu missä tahansa maalaamossa, usein ongelmaksi vaan muodostuu se että jos 26 kpl ulko-ovia toimitetaan uudelleenmaalaukseen, mitä laitetaan ovien tilalle? Jos ovet lähetetään esimerkiksi 4 kpl kerrallaan maalaukseen ja tilalle nostetaan 4kpl varaovia, pakataan, lähetetään, odotetaan että ovet tulevat takaisin ja nostetaan paikalleen, tämä kaikki maksaa kuljetuskustannuksineen ja vaihtotöineen melkein saman kun ovien vaihto uusiin mutta asian ei tarvitse olla näin.

Mikäs sitten vaihtoehdoksi?

Kaksi reipasta maalaria, liikkuva maalaamo ja 4 sijaisovea. Näin toimittiin Helsingissä. Maalasimme jokaisen ulko-oven uudelleen maalamossa ja nostimme paikalleen pääosin vielä samana päivänä. Maalaustahti oli noin 4 ovea päivässä talviaikaan, jolloin jokainen ovi jouduttiin kuivattamaan kuivaksi asti maalaamossa.

Välillä meni myöhempään iltaan ennenkuin saatiin viimeinen ovi pois ja paikalleen liikkuvasta maalaamosta.

Kesällä tahti olisi kovempi koska nahoittunut ovi voitaisiin nostaa ulos kuivumaan jolloin päästäisiin maalaamaan jo uutta ovea.

Taas säästyttiin uusien ovien ostolta.