Nyt taisi vahingossa jäädä vasara ovenväliin

Välillä pääsemme haastamaan itsemme, se onkin parasta tässä työssä. Ei ole oikeaa tapaa tai väärää tapaa korjata, ainoana tuomarina toimii lopputulos.

Tässä ammattilaisen taidonnäyte.

Tämä kolhu ei jäänyt huomaamatta, joten ovi pukkien päälle ja työhön.

Ensin paikkaus ja hionta. Kun paikkaus on tasainen, tarvitaan hiukan väriä.

Kun väriä on sopivasti, lakka päälle.

Lopputulos

Lakan kuivuttua ovi onkin valmis nostettavaksi paikalleen.

 

 

The Hotel Maria

Suomen ensimmäinen todellinen luksushotelli avattiin.

Huomaamaton kädenjälkemme on jätetty kerrostaso-oviin, välioviin, kiinteisiin hotellikaliusteisiin sekä parkettilattioihin.

Tämän Museoviraston suojeleman kohteen korjaukset suoritettiin kolmessa eri vaiheessa;

Ensimmäisellä kierroksella kiersimme omatoimisesti kaikki korjaten läpi, tämä tapahtui jo ennen ensimmäisiä pääurakoitsijan itselleluovutuksia, näin vältettiin ison kohteen turhat merkinnät.

Toinen kierros suoritettiin loppusiivouksen jälkeen itselleluovutuslistojen mukaan jonka jälkeen kävelimme huoneisto-ovet vielä tarkastaen ja korjaten läpi.

Viimeinen käynti suoritettiin kahta päivää ennen avajaisia, tällöin korjattavaa ei enään ollutkaan kuin 3 kpl kolhiintunutta ovea.

Kiitos Firalle kun luotitte tällaisen arvokohteen käsiimme, ammattilaisten kanssa on aina miellyttävää ja helppoa tehdä yhteistyötä!

Tätä luksusrakentamisen taidonnäytettä voitte käydä ihanstelemassa verkossa osoitteessa https://www.hotelmaria.fi tai paikanpäällä Helsingin Kruunuhaassa.

Kerrostaso-ovi saanut matkalla kosteutta

Hyvinkäällä oli kerrostalo-kohde jossa korjasimme kaikki kerrostaso-ovet.

Paikanpäällä saatiin kuitenkin normaalia enemmän haastetta kun yksi ovi oli saanut kuljetuksessa kosteutta ja oli ottanut melko pahasti väriä pintaviiluun

Sovimme mestarin kanssa että oven reunaan vaihdetaan saarniviilun pala ja koitetaan täten säästää ovi, johon ei olisi uutta ovea saatu ennen asukkaiden saapumista. Kuortaneelta saarniviilun pala kainaloon ja takaisin työmaalle, ja siitä puuhastelu sitten alkoi.

Aloitin homman vanhan viilun poistamisella.

Vetelin leikkauksen tueksi suorakulman saadakseni kunnon tuen.

Sitten vanha viilu irti ja uuden malliksi. Syykuvio meni hiukan erikoisesti joten pala oli leikattava vinoon uudesta viilusta.

Leikkauksen jälkeen sitten pitikin sovitella uusi viilunpala vanhan tilalle, mahdollisimman tarkasti.

Tässä vanha tummunut viilu ja uusi leikattu vierekkäin.

Uusi viilu sovitettuna paikallee, näin varmistin että se istuu hyvin eikä turhia koloja jää reunalle.

Siihen sitten liimat pintaan ja pala kiinni puristimien kera.

Perusteellisen hionnan ja pintakäsittelyn jälkeen uusi pala näytti tummemmalta kuin aikaisempi, joten jouduin vielä käsin sävyttämään pintaa, että sain palan täsmäämään muuhun oven pintaan.

Lopuksi päädyttiin tällaiseen lopputulokseen.

Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat:

Siltasairaala, Meilahti Helsinki

Vuonna 2022 teimme meidän tähänasti suurimman projektin ja toteutimme rakennusaikaisien vikojen korjaukset Siltasairaalaan Helsinkiin.

Tässä pari kuvaa tehdyistä mallikorjauksista

Teknisen viilupinnan naarmujen häivytyskorjauksia Kokkolassa

Kävimme hoitamassa ovivalmistajan pyynnöstä huoltotöitä rakennuskohteessa Kokkolassa. Ovilehtien viilupintaan oli tullut naarmuja jossain vaiheessa ja ne koitettiin ensisijaisesti saada korjaamalla kuntoon. Otin muutamasta ovesta esimerkkikuvia. Vauriot eivät olleet kovin suuria, mutta erottuivat kuitenkin selvästi.

Vaurioitunut ovi
Korjattu ovi
Toinen vaurio-ovi
Toinen ovi korjattuna

Petsatun viiluoven pintavaurion korjauksia

Kävimme tekemässä korjauksia Ilmajoella, jossa useampi viilupintainen ovilehti oli saanut vaurioita. Petsatut viilupintaiset puutuotteet tuovat aina oman haasteensa paikkaukseen, joiden korjauksissa joudutaan käyttämään useampia paikkausvärejä. Pienet haasteet tekevät työstä kuitenkin aina mielenkiintoisemman.

Viilupinta vaurioitunut ovilehdessä
Viiluovi korjattuna