Monenlaista paikkausta, Seinäjoki

Kävimme tekemässä seinäjoella kerrostalotyömaan tavanomaisen kolhukorjauskierroksen. Kolhiintuneet ikkuna- ja ovituotteet kierrettiin tarkastaen ja korjaten läpi.

Korjauskierroksen aikana työmaamestari tuli kysymään hieman poikkeavaa korjausmahdollisuutta pesuhuoneen laatoituksen liittyen. Seinälaatta oli saanut ilmeisesti pienen iskun pintaan, jolloin pinnasta oli irronnut muutaman millin pala. Laatta ei ollut haljennut, mutta pintavaurion takia laatta menisi kuitenkin vaihtoon, ellei sitä saisi korjattua.

Laatan vaihdosta tekee työlään ja haastavan vedeneristyskerros, joka ei saa vaurioitua vaihdon yhteydessä.

Käytössämme on myös laattoihin soveltuva korjaussarja. Laatta saatiin paikattua onnistuneesti, eikä laatanvaihtoon tarvinnut ryhtyä.

Toinen työ maalikorjausten lisäksi tuli parvekeovien kynnyksistä, joiden pintaväri oli hinkkaantunut paikoin pois. Pahat kynnysvauriot joudutaan korjaamaan yleensä värittämällä kynnys uudelleen, mutta pienille vaurioille yritetään häivytyskorjausta, joka on huomattavasti uudelleenvärjäystä nopeampaa. Pieniä pintavaurioita oli monessa kynnyksessä, mutta päätin tehdä pahimmasta esimerkin tähän. Alla kuva kynnyksestä, jossa pieni hiertymä pintavärissä.

Koska kynnyksen alkuperäinen väritys on peittävä ja hieman laikukas, päätettiin vauriokohta häivyttää puun oksakuvioksi.

Kynnyksen vauriokohdan pintaväri korjattuna.